-
[bpfb_link url=’https://www.mozessavydavat.sk/recept/468-cviklovo_paradajkova-polievka‘ title=’Cviklovo-paradajková polievka – recept | mozessavydavat.sk‘ image=’https://www.mozessavydavat.sk/recepty-fotky/468-cviklovo_paradajkova-polievka.jpg‘]Najradšej varia tí ľudia, ktorí variť nemusia. Tínedžerka, ktorá chce svojimi lievancami nakŕmiť Instagram, má z varenia určite väčšiu radosť ako gazdinka, ktorá si láme hlavu nad tým, čo zase naservírovať rodine, aby to bolo aj dobré, aj výživné, aj za rozumnú cenu a aby to ešte všetci mohli/ chceli jesť. Ja som začínala ako tá tínedžerka a postupne sa to preklápa do roviny, že variť treba, aj keby čo. Ale zase som o to radšej, keď sa mi pri tom podarí zbúchať niečo dobré a ešte aj využiť všetky zvyšky v chladničke. Tak to bolo aj pri tejto polievke, čo má farbu ako práve dovarený jahodový džem. A stačilo pár kvalitných surovín. :)láska ide cez žalúdok, vaše obľúbené recepty[/bpfb_link]
2 Komentáře
Média
Fotky
Videa
Audio
Soubory
Omlouváme se, nebyly nalezeny žádné položky.
Přátelé
Skupiny
Rady pre autorov
Veřejná skupina
Moje varenie
Veřejná skupina
Závislí na zdravom jedle
Veřejná skupina
Základ bol načatý pohár domáceho paradajkového pretlaku, ktorý chutil ako práve odtrhnutá rajčinka zo záhrady, a k tomu uvarená cvikla, čo ostala z príkrmu pre malú. Najskôr som na olivovom oleji opražila nakrájanú cibuľu a cesnak, potom som prihodila kúsky cvikle a ešte som restovala. Zaliala som pretlakom a vodou (vždy platí radšej menej ako viac, ľahko sa zriedi), na chuť som dala kúsok bio zeleninového bujónu, melasu (dosť si na nej fičím, lebo má mega veľa železa a do paradajkových jedál sa skvele hodí). Dochutila som sušeným tymiánom (tiež zo záhrady), soľou, mletým korením. Chvíľu som povarila a rozmixovala som do hladka. Hotovo.
A do polievky môžete dať buď parmezán alebo nejakú zavárku. Normálne som do jednej porcie dala uvarené pšeno (tiež ostalo z príkrmu :)) ) a bolo to superské! (Neodfotila som.) Takže tak. 🙂