-
[bpfb_link url=’https://www.mozessavydavat.sk/recept/468-cviklovo_paradajkova-polievka‘ title=’Cviklovo-paradajková polievka – recept | mozessavydavat.sk‘ image=’https://www.mozessavydavat.sk/recepty-fotky/468-cviklovo_paradajkova-polievka.jpg‘]Najradšej varia tí ľudia, ktorí variť nemusia. Tínedžerka, ktorá chce svojimi lievancami nakŕmiť Instagram, má z varenia určite väčšiu radosť ako gazdinka, ktorá si láme hlavu nad tým, čo zase naservírovať rodine, aby to bolo aj dobré, aj výživné, aj za rozumnú cenu a aby to ešte všetci mohli/ chceli jesť. Ja som začínala ako tá tínedžerka a postupne sa to preklápa do roviny, že variť treba, aj keby čo. Ale zase som o to radšej, keď sa mi pri tom podarí zbúchať niečo dobré a ešte aj využiť všetky zvyšky v chladničke. Tak to bolo aj pri tejto polievke, čo má farbu ako práve dovarený jahodový džem. A stačilo pár kvalitných surovín. :)láska ide cez žalúdok, vaše obľúbené recepty[/bpfb_link]
2 Komentáře
Média
Fotky
Videa
Audio
Soubory
Omlouváme se, nebyly nalezeny žádné položky.
Základ bol načatý pohár domáceho paradajkového pretlaku, ktorý chutil ako práve odtrhnutá rajčinka zo záhrady, a k tomu uvarená cvikla, čo ostala z príkrmu pre malú. Najskôr som na olivovom oleji opražila nakrájanú cibuľu a cesnak, potom som prihodila kúsky cvikle a ešte som restovala. Zaliala som pretlakom a vodou (vždy platí radšej menej ako viac, ľahko sa zriedi), na chuť som dala kúsok bio zeleninového bujónu, melasu (dosť si na nej fičím, lebo má mega veľa železa a do paradajkových jedál sa skvele hodí). Dochutila som sušeným tymiánom (tiež zo záhrady), soľou, mletým korením. Chvíľu som povarila a rozmixovala som do hladka. Hotovo.
A do polievky môžete dať buď parmezán alebo nejakú zavárku. Normálne som do jednej porcie dala uvarené pšeno (tiež ostalo z príkrmu :)) ) a bolo to superské! (Neodfotila som.) Takže tak. 🙂