• Profilová fotka užívateľa Ingrid

    Ingrid

    pred 4 roky, 11 mesiacov
    2 Komentáre
    • Základ bol načatý pohár domáceho paradajkového pretlaku, ktorý chutil ako práve odtrhnutá rajčinka zo záhrady, a k tomu uvarená cvikla, čo ostala z príkrmu pre malú. Najskôr som na olivovom oleji opražila nakrájanú cibuľu a cesnak, potom som prihodila kúsky cvikle a ešte som restovala. Zaliala som pretlakom a vodou (vždy platí radšej menej ako viac, ľahko sa zriedi), na chuť som dala kúsok bio zeleninového bujónu, melasu (dosť si na nej fičím, lebo má mega veľa železa a do paradajkových jedál sa skvele hodí). Dochutila som sušeným tymiánom (tiež zo záhrady), soľou, mletým korením. Chvíľu som povarila a rozmixovala som do hladka. Hotovo.

      A do polievky môžete dať buď parmezán alebo nejakú zavárku. Normálne som do jednej porcie dala uvarené pšeno (tiež ostalo z príkrmu :)) ) a bolo to superské! (Neodfotila som.) Takže tak. 🙂

      • Suroviny 2 porcie
        2,5 dl paradajkový pretlak
        1 ks menšia uvarená cvikla
        1/2 cibuľa
        1 strúčik cesnaku
        olivový olej
        soľ
        1 ČL melasa
        sušený tymián
        mleté čierne korenie
        vývar alebo voda (+ bujón alebo sušená zelenina)

Stav účtu 4,00 € / eur

Media

Priatelia

Profilový obrázok
Profilový obrázok
Profilový obrázok
Profilový obrázok
Profilový obrázok
Profilový obrázok
Profilový obrázok
Profilový obrázok
Profilový obrázok
Profilový obrázok
Profilový obrázok
Profilový obrázok
Profilový obrázok
Profilový obrázok
Profilový obrázok
Profilový obrázok
Profilový obrázok
Profilový obrázok
Profilový obrázok
Profilový obrázok
+4

Skupiny

Group logo of Moje varenie
Moje varenie
Verejná skupina
Group logo of Rady pre autorov
Rady pre autorov
Verejná skupina
Group logo of Humor, sex a alkohol
Humor, sex a alkohol
Verejná skupina